Het leven kan soms overweldigend zijn. Ik kan je helpen bij praktische, persoonlijke en zakelijke vragen. En ook vragen die gericht zijn op je ontwikkeling. Om je een idee te geven van de vragen waar ik onder andere mee werk, vind je hieronder een opsomming.

Stress- en burn-outklachten

De begeleiding richt zich op klachtreductie, toename van energie en levenslust, inzicht verkrijgen in eigen functioneren, versterken van de draagkracht en beter om kunnen gaan met stressvolle omstandigheden en evenwicht in je work/life balance.

Leeftijdsgebonden problematiek

Herken jij je in onderstaande leeftijdsgebonden problematiek? Jij bent zeker niet de enige die daar mee rond loopt en die met begeleiding wel weet hoe daar mee om te gaan en je daar (weer) goed bij te (blijven) voelen.

Dertigers: In deze periode van je leven heb je wellicht al veel bereikt zowel privé als met werk, maar voel je toch niet gelukkig of juist doordat je dingen mist in je leven of niet zijn gegaan als jij je had voorgesteld. 

Veertigers: Wellicht een nieuwe partner, definitief kinderloos blijven, een andere carrière, opeens gaan mantelzorgen voor je ouders. Dit zijn maar een paar voorbeelden waar jij als veertiger mee rond kan lopen. Veertigers staan letterlijk in het midden van het leven. Maar een ‘is-dit-alles-gevoel’ of je juist angstvallig vasthouden aan wat je hebt kan ertoe leiden dat jij als veertiger je niet gelukkig voelt.

Hoogbegaafden

Ben jij hoogbegaafd? Dan kan je net als ieder ander rondlopen met zaken die je als lastig ervaart, maar daarnaast ondervind je wellicht gevoelens die met jouw hoogbegaafdheid te maken hebben. Dat kan zijn dat je moeilijk aansluiting vindt op zowel het werk als in  relaties. Gevoel van afkeuring , omdat je ‘anders’ bent. Je al tien stappen verder bent in je denken en creativiteit dan je omgeving, waardoor conflicten ontstaan.

Ik begeleid je in het herkennen, aanvaarden en omgaan met deze situaties en vooral hoe jij je daar bij wil voelen.

Coaching

Coaching is het benutten van jouw mogelijkheden om je prestaties te maximaliseren. Coaching wordt toegepast wanneer je effectiever gedrag wil leren of je persoonlijk wil ontwikkelen. Denk hierbij onder andere aan:

  • Persoonlijk ontwikkeling;
  • Prestatieverbetering (werk, sport, studie);
  • Opbouwen van vertrouwen;
  • Ontwikkelen van vaardigheden (presenteren, assertiviteit, time management, communiceren, samenwerken);
  • Bewustwording van de eigen mogelijkheden (kwaliteiten, talenten, drijfveren);
  • (Verder) ontwikkelen van capaciteiten (creativiteit, intuïtieve vermogens)